Weer naar huis

We zijn weer thuis, na 33 dagen reizen door Zuid-west Amerika. Het was een geweldige reis, waarin we veel, heel veel gezien en gedaan hebben. En ook nog heel veel niet gezien hebben. Daarvoor moeten we nog eens een keertje terug.

Getallen

We hebben 3461 miles gereden (3500 miles ingeschat) dit zijn 5537,6 kilometers en voor 1111 dolar getankt (hoe krijg je het voor elkaar!) dit is 752 euro.

Wij hebben 21 campings bezocht. Waarvan de campings in de Nationale parken toch wel onze voorkeur hadden. Lekker in de natuur staan, 's avonds barbeknoeien en fikkie stoken (voor zover we het vuur aankregen) was toch wel erg leuk.

Opvallend was de rust en de stilte die toch wel op iedere camping heerste, ook die niet in natuurparken lagen. Wij hadden dit nog nooit gedaan, en waren een beetje bang voor zuid europeese toestanden op campings (lallende en schreeuwende mensen en kinderen), maar dat was absoluut niet zo.

Meer natuurmensen

We zijn er achter gekomen dat we toch veel meer natuurmensen als stadsmensen zijn. De overweldigende rust, de uitzichten, na iedere hoek weer een ander uitzicht, in n woord geweldig! De leukste stad die we hebben bezocht, was toch wel San Francisco, met San Diego als goede tweede. Las Vegas is leuk om gezien te hebben, maar wat waren we blij dat we daar weer weg konden. Alhoewel de show van de fonteinen bij Bellagio weer grote indruk op ons gemaakt heeft.

Mooiste ervaring

Mijn mooiste ervaringen(Marja): Waren Monument Valley-de zon onder zien gaan, terwijl we in de Lodge aan het eten waren, zorgde voor een behoorlijke brok in mijn keel. Death Valley heeft grote indruk op mij gemaakt. Er is niets en toch zo veel! De Fruita campground met zijn herten, heel bijzonder. En natuurlijk niet te vergeten de Show van Shamu in Sea World, die ga ik zeker nog een keer zien. Hier zaten we beide met tranen in de ogen.

Volgend jaar gaan we weer, niet hetzelfde rondje maar starten we en eindigen we in Denver. We hebben geleerd van deze reis, en willen er volgend jaar meer rust in bouwen, zodat we meer kunnen genieten van de plekken die we bezoeken en van onze camper.

Alle mensen die zo enthousiast gereageerd hebben in ons gastenboek: Heel hartelijk bedankt hiervoor! Het is zo leuk om al die reacties te lezen.

Nu nog de laatste foto's bewerken en uploaden, een aantal filpjes uploaden en plaatsen en dan is dit verslag compleet.

Tot volgend jaar!!


© MarenKo 2013