Sedona en nog een graadje kouder?

Nou dat valt niet tegen eten bij de Applebees. Zeker niet omdat ze daar van die grote schermen hebben hangen waarop de wedstrijd te zien is. Goeie start van de Giants, want die staan nu met 2-0 voor. Overigens zien we niet de hele wedstrijd bij de Applebees, want zoals gebruikelijk gaat het weer eens in een razend tempo en na ongeveer drie kwartier staan we al weer buiten. Voordat we naar binnen gingen heeft Marja bij een Pet Co (grote, grote dierenwinkel) nog wat bijzondere koekjes voor de honden gekocht. Is trouwens bizar wat ze hier allemaal voor dieren hebben. Er hingen zelfs heuse Kerstmanpakjes voor de hond.

Terug bij de campground blijkt dat ons matje, dat we hadden gekocht voor de "inloop", is verdwenen. Gestolen? Of heeft iemand gedacht, die komen niet meer terug. Nou ja, jammer dan.

Het is inmiddels wel zodanig afgekoeld, dat we voor de eerste keer deze reis de heater aanzetten. 20º wordt dan toch een beetje erg warm dus zetten we hem op 19º. 

We kijken hier de rest van de wedstrijd nog even af, lezen nog wat en kruipen dan lekker onder de warme deken, om vanochtend al weer tussen 6 en half 7 op te zijn.

Marja loopt snel even naar het kantoortje waar ze even op internet gaat. Het is erg koud, misschien maar een paar graden boven nul. Maar als straks het zonnetje op is wordt het wel weer een graad of 20º. Toch wel even wennen na die paar weken van steeds in de 30º.

Vandaag gaan we richting Sedona. Hebben we al veel over gehoord. Moet erg leuk zijn.

Op weg daar naar toe doen we ook nog Jerome aan. Een oud mijnwerkersstadje, dat helemaal was leeggelopen en een ghosttown was geworden, maar inmiddels - eerst door kunstenaars, zoals je hier wel vaker ziet gebeuren - weer bewoond is en een toeristische attractie is geworden. De weg erheen is weer lekker bochtig en redelijk rustig. Alleen in Jerome is het nogal druk. Bovendien is het een tegen de berg aangeplakt plaatsje, waar de weggetjes doorheen mogelijk nog bochtiger en smaller zijn. Parkeren zal dus niet meevallen met die 30-voeter van ons. Toch vinden we een parkeerplaats waar we kunnen parkeren. Maar we hebben ook een bordje gezien naar een oude Goudmijn. Dus parkeerplaats weer af en richting oude goudmijn. Het laatste stuk is erg steil en als we bij de mijn aankomen, blijkt dat daar nu juist weer geen parkeerruimte is. Ook al omdat de plek waar we nog wel zouden kunnen staan is afgezet met touwen. We moeten dan ook capriolen uithalen om de camper gedraaid te krijgen, om weer terug te gaan naar Jerome zelf. En dan besluiten we maar door te rijden.

Het lijkt erop, dat de opleving van Jerome zoveel volgers heeft gekregen, dat er flinke uitbreidingen van het stadje op stapel staan. Vooruitlopend daarop lijkt men bezig alvast overal rotonde's aan te leggen.

En Tom-Tom stuurt ons ook weer eens een snelle route op, die op dat moment "under construction" is (maar dat kon Tom Tom niet weten), maar ook nog eens weer zo'n short-cut lijkt die helemaal niet nodig is. De weg zelf blijkt nl. een eindje verder weer gewoon samen te komen met de route die wij rijden. Oke het scheelt misschien een paar honderd meter (kortste/snelste route?), maar echt logisch is het allemaal niet.

Verder richting Sedona. Eerst gaan we ons even inchecken bij de campground Lo Lo Mai Springs, a secret oasis (staat op hun pamfletje), die we gister telefonisch hebben gereserveerd. Ligt erg mooi en is ook mooi aangelegd, maar is ook een "kindvriendelijke" campground, waar ze vanwege Halloween wat activiteiten voor de kids hebben geregeld. Zoals Trick or Treat.

Maar gelukkig gaan we Sedona nog bekijken.

Nou dat valt ook niet mee. We moeten weer heel erg zoeken naar een plek om te parkeren (tja, moet je maar niet met zo'n bak van een camper rondrijden), en na veel gepriegel in smalle straatjes vinden we eindelijk een plek als we het stadje al bijna weer uit zijn. Net op tijd want als we daar niets hadden gevonden waren we linea recta weer terug gegaan naar de campground (dan maar trick or treat).

En dan lopen we dus in Sedona. We lopen weer flink wat winkeltjes in en uit en constateren, dat het heel wat duurder is dan andere plaatsen waar we geweest zijn, dat het erg toeristisch is en dat het in die zin niet verschilt van die andere plaatsen.

Het is wel erg mooi gelegen, met schitterende bergen op de achtergrond, rood - groen - beige/geelachtig. Echt de bergen die ons het meeste trekken (mij in ieder geval).

We vinden hier ook wel weer een keer een Starbucks. Die hebben we al een paar dagen niet aangedaan, dus das wel weer lekker.

En net op het moment dat we van plan zijn over te steken terug naar de parkeerplaats worden we aangesproken door een man uit een touroperator-winkeltje, waar we een folder van Bearizona uit een display hebben gepakt met de mededeling dat hij een echte Cougar in zijn winkel heeft. Nou dat willen we wel zien natuurlijk. Blijkt dat er diverse opgezette dieren achter een glazen wand staan. Een zwarte beer, inderdaad een Cougar, coyote, vosje, racoon (die we vanavond misschien wel op de campgound zien, hopen we tenminste) en nog een paar. We praten wat met hem, vertellen waar we vandaan komen en geven eerlijk aan, dat we niet zo weg zijn van Sedona en dat we meer houden van de bergen daarachter.

Erg lang zijn we dus ook niet in Sedona en we gaan al snel weer terug richting de campground.

Vanavond staat er weer steak op het menu, misschien met wat patatjes.

Morgen staat Bearizona op het programma en daarna een wat langere rit naar Kingman.

Voor vandaag zit het er weer op.

© MarenKo 2013